Portfolio

Aanbouw bij bestaande woning in Eefde

Aanbouw bij bestaande woning in Eefde

Riante uitbouw Bij een bestaand hoekhuis in Eefde werd ik gevraagd mee te kijken naar de inrichting, kleur en verlichting van de benedenverdieping. Een aannemer had al een tekening van de aanbouw en de uitbouw in de tuin in concept klaar. De wens was om het neutraal en voor praktisch te maken maar een vrouwelijke touch (in de voornamelijk mannenhuishouding) mocht zeker niet ontbreken. In de eetkamer (voormalige huiskamer) is nu veel meer ruimte die wordt gebruikt voor een riante houten ovale eettafel met 6 eetkamerstoelen in 3 verschillende kleuren uit het palet. Onder het raam komt een op maat gemaakte speel/werkplek voor de kinderen met opbergfunctie. De fronten worden in de kleuren uit het kleurconcept geschilderd. In de zitkamer is gekozen voor een neutrale, tijdloze kleur bank. De bestaande fauteuils zijn opnieuw bekleed in een sterke geel/oranje kleur om pit aan de ruimte toe te voegen. Een ovaal vloerkleed waarin alle kleuren van het palet terugkomen is de verbindende factor. KLEURPLAN: Ik heb hier gekozen voor een mix van zachte honingkleuren in de aanbouw overlopend naar poederkleuren in terra voor de uitbouw/zithoek. VERLICHTINGSPLAN: Boven de eettafel komen 2 diffuse hanglampen met zwart metaaldraad (FOSCARINI) die zowel naar het plafond als op het tafelblad gericht zijn. Oplevering week 50 2022

Portfolio

Aanbouw bij bestaand woonhuis in Dieren

Aanbouw bij bestaand woonhuis in Dieren

40M2 extra woonruimte Bij dit woonhuis uit het begin van de vorige eeuw is de bestaande uitbouw vervangen door een grotere, moderne en lichtere versie. De oude uitbouw was alleen via een deur bereikbaar en diende eigenlijk als bijkeuken. INTERIEURONTWERP: Voor het nieuwe ontwerp heb ik alle wensen van de bewoners kunnen realiseren: De uitbouw bij het huis betrekken zodat er veel meer bruikbare M2 beschikbaar zou komen. De keuken lichter maken en bij de tuin/loungeplek betrekken. De gewenste functies; een bijkeuken met ruimte voor wasmachine & droger, een speel/werkplek en een tuingerichte loungeplek hebben allemaal een plek gekregen in de nieuwe ruimte. Aan de beide zijkanten van de uitbouw heb ik een smal vertikaal raam geplaatst om zicht op de zij-tuin en het pad vanaf de straat te behouden. In de bestaande woonkamer werd tussen de vroegere schoorsteen en de eetkeuken een zwarte taatsdeur geplaatst om de lange ruimte te kunnen afsluiten en daardoor gezelliger te maken. KLEURPLAN: Ik heb een palet gekozen die van de voordeur tot aan de achterdeur doorloopt in dezelfde kleurtoon. Afgezwakte groenen en blauw in de huiskamer loopt over naar poeder roze in de eetkamer en keuken en krijgt een steeds donkerder toon in de (lichte) aanbouw. De togen tussen de keuken en de aanbouw kregen een lichte en een donkerder kleur om diepte te verkrijgen. VERLICHTINGSPLAN: In de hoge huiskamer worden moderne kroonluchters toegepast die diffuus licht verspreiden zodat het plafond én de vloer wordt aangelicht. In de aanbouw zorgen inbouwspots in het plafond en in het dak buiten voor de basisverlichting. TUINONTWERP: In het ontwerp ben ik uitgegaan van lange zichtlijnen naar de erfgrens achterin. Op die locatie wordt ook verlichting geplaatst om de diepte te benadrukken. In de bestaande tuinkamer wordt verlichting op de achterwand toegevoegd. Daarnaast wordt de bestaande groene omlijsting van de tuin aangelicht d.m.v. grondspots. Oplevering uitbouw Dec 2022, Tuin 2023

Portfolio

Update Vakantiewoning

Update Vakantiewoning

Verbouwing vakantiehuis Dit vakantiehuis in Zutphen heeft een rigoureuze verbouwing ondergaan. Na ruim 20 jaar was alles aan vervanging toe en was er behoefte aan een interieur die fris en neutraal was zodat het weer geruime tijd mee kan. De oude plavuizenvloer is vervangen door vloerverwarming met PVC vloer, er is een nieuwe keuken geplaatst, airco, een nieuw toilet, en een compleet nieuw interieur toegevoegd. KLEURPLAN; Het kleurpalet was neutraal; beige en taupe tinten met een blauwe touch in de meubelen en een vleugje lichtroze in de keuken en accessoires. VERLICHTINGSPLAN: In de huiskamer en keuken zijn opbouwrails en spots MIB van Nordlux toegepast. Deze lichten niet alleen de witte keukenkasten uit maar ook de vloer. De eigenaresse wil graag in de seizoenen gebruik maken van het mooie licht in de serre en daar de tafel naartoe kunnen verschuiven. Om dat te kunnen realiseren (en niet je hoofd aan de lamp te stoten) heb ik de hanglamp CERA van Nordux gebruikt die met een speciale applicator aan dezelfde rail kan worden bevestigd als de spots.

Interieurontwerp Voor een nieuw te bouwen woonhuis en kantoor mocht ik het complete interieurplan verzorgen en had daarbij de volle vrijheid en vertrouwen. De belangrijkste wens van de bewoners was dat de huidige eettafel behouden moest blijven en dat er rust gecreëerd moest worden. >>> Eyecatcher bij binnenkomst is de hoge hal met daarachter de overloop. Om de hoogte van de hal te benadrukken heb ik wandverlichting geplaatst en een opvallende hanglamp geplaatst die tevens de trapopgang verlicht. De balustrade is van glas gemaakt om de transparantie te behouden. Een voormalige slaapkamer is omgetoverd tot kleedkamer en de wanden zijn vervangen door glas om ook hier het geheel licht en luchtig te houden. Verder bevinden zich op de eerste verdieping bevinden zich de master bedroom-ensuite, een 2e slaapkamer, 2e badkamer en toilet. De woonkamer op de begane grond is een open ruimte met gezellige zithoek bij de open haard, kookeiland, eethoek in de serre is een afsluitbare tuinkamer waar het in alle seizoenen lekker vertoeven is. Via de technische ruimte en een lichte hal kom je in het kantoor waar een verdieping is aangebracht om het schuine dak en M3 zo optimaal te gebruiken. Hier bevinden zich een kleine pantry en een toilet. Energie neutraal door zonnepanelen, grondwater warmte terugwin installatie. Daarnaast zijn er diverse domotica oplossingen die o.a. verlichting, temperatuur en het sluiten en openen van de gordijnen regelen.

Interieurontwerp Ons eigen huis uit 1911 is in de jaren '80 al eens grondig verbouwd en veel oude elementen zoals ornamenten, en suitedeuren en oude trappen zijn toen verwijderd. Des te meer reden om dit huis een moderne uitstraling te geven.>>> In de huiskamer zijn 2 grote lampenkappen opgehangen die de hoogte van de huiskamer benadrukken en voor goede algemene verlichting zorgen. In de compleet nieuwe keuken is het plafond teruggebracht naar de originele hoogte en een rek (met verlichting) opgehangen om de hoogte extra te benadrukken. Daarom zijn ook de kastfronten tot aan het plafond doorgezet. Op de eerste verdieping werd de badkamer compleets vernieuwd en op de zolderverdieping een 2e badkamer aangelegd (met hergebruik van bestaande materialen van de badkamer op de eerste verdieping). In het souterrain werd een op maat gemaakt bureau geplaatst om de lange maar smalle ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Meubelplan We willen alles NIEUW!! Dit stel heeft hun gezinswoning verkocht en gaan naar een appartement verhuizen. De meubelen gingen ook al een kwart eeuw mee dus alles moest nieuw! En als consument zie je dan door de bomen het bos niet meer. Het aanbod is enorm! Een hele leuke opdracht natuurlijk waarbij aan de indeling niets is veranderd maar de uitstraling weer op en top is!

Interieurontwerp Als je nog te bouwen appartement aan Noorderhaven in Zutphen pas over twee jaar wordt opgeleverd ben je toch best wel nieuwsgierig hoe je eigen meubelen erin passen. Moeten we een bar bij de keuken kiezen of toch njet? Gaan we de derde slaapkamer opofferen en bij de huiskamer betrekken? Past er wel een eettafel én een loungeset op het terras? Allemaal vragen die ik kon beantwoorden door het maken van een 3D tekening.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn