INTERIEURONTWERP PORTFOLIO

Hieronder zie je enkele voorbeelden van mijn interieurontwerpen. Deze opdrachten variëren allemaal in complexiteit maar 1 ding staat voorop: Ik houd van aanpakken en vind het leuk om samen met de eigenaren een plan van aanpak met praktische oplossingen te bedenken. Als het nodig is doe ik/regel ik ook de uitvoer. Voor grotere projecten werk ik samen met Irene Brouwer Projects. Wil je weten of jouw woonwensen ook gerealiseerd kunnen worden? Neem dan vrijblijvend contact op! 

Contact

INTERIEURONTWERP HOEKWONING IN HEERDE
Dit ruim opgezette huis met ruime woonkamer heeft een 'probleem' wat meerdere woningen hebben, namelijk een lange wand vanaf de straat naar de keuken/achterzijde waar een heleboel meubelen tegenaan geplaatst worden, en het een rommelig geheel wordt. Om dit op te lossen heb ik een kastenwand ontworpen waar in het zitgedeelte ruimte is voor de TV en aan de keukenkant de kookboeken opgeborgen kunnen worden. Het houten latjes frame komt in de keuken terug. Opbergruimte genoeg en een fraaie lichte invulling van de lange wand. 

Ik heb op alle wanden een kleur aangebracht. Een donkere kleur 'Flexa walnoot' op de wand in de zithoek waar het meeste licht binnenvalt en in de witte keuken en lichtere tinten van de zelfde kleur op andere wanden. 

heleen 1
heleen 1
heleen 2
heleen 2
heleen 3
heleen 3
IMG_4103_1
IMG_4103_1
INTERIEUR- EN TUINONTWERP 2 ONDER 1 KAP PLAN HELBERGEN ZUTPHEN

Vanuit mijn samenwerking met Eggink Maalderink Makelaars in Zutphen ontving ik het verzoek om eens mee te denken met het interieur en de tuin van dit nog te bouwen woonhuis . Als je als toekomstige bewoner middenin een proces zit met het nemen van beslissingen over de vloer en de keuken is het altijd fijn als er iemand met je meekijkt. De tuin moest nog compleet worden vormgegeven.

Afbeelding4
Afbeelding4
social huis achterkant
social huis achterkant


De begane grond bestaat uit een grote woonkeuken en een zitkamer. Tussen beide ruimtes komen schuifdeuren zodat het een kamer en suite functie krijgt. Om eenheid in beide ruimtes te creëren heb ik de schappen die in het keukenontwerp al waren opgenomen gerepeteerd in de woonkamer, als onderdeel van het TV meubel. Voor de gehele benedenverdieping is een lichtplan gemaakt zodat elektrapunten tijdens de verbouwing in de muren verwerkt kunnen worden. 

socials 2
socials 2
Afbeelding1
Afbeelding1
socials
socials
socials 3
socials 3

Om de woonkeuken niet te streng en zakelijk te maken heb ik tegen de overliggende wand een koof ontworpen waarin een zitbank wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het een 'beschutte' ruimte wordt in de grote keuken. Een warme kleur op de muur, die terugkomt in de zitkamer, maakt het weer tot een geheel. De koof vanuit de keuken wordt ook teruggebracht in de zitkamer achter de bank. Hierop kunnen enkele mooie accessoires worden geplaatst. Dit element, met ingebouwde verlichting geeft diepte en een speels element in de ruimte. 

Afbeelding2
Afbeelding2
Afbeelding3
Afbeelding3
socials 5
socials 5
Schermafbeelding 2023-09-06 130321
Schermafbeelding 2023-09-06 130321


Achter de keuken komt een overkapping aan de tuinzijde. De wens was om een 2e terras op het westen te realiseren en er moeste een fietsenberging in de tuin worden geplaatst. Parkeren moet in deze wijk ook op eigen grond worden gerealiseerd. Daarnaast was de wens om toch ook een grasveld te maken voor de beide kinderen. In het ontwerp van het huis aan de voorzijde zitten houten accenten die de hoogte van het huis benadrukken. Deze heb ik terug laten komen in de achtertuin zodat dit een eenheid vormt. 

Omdat het huis, de overkapping en de berging rechte vormen hebben, zijn de perken glooiend gemaakt. Dit brengt zachtheid in de tuin. Tenslotte zijn in alle perken meerstammige bomen geplaatst die van onder worden aangelicht. Dit geeft, ook in de winter wanneer de takken kaal zijn, een fraai gezicht en betrek je het interieur bij de tuin. 

social huis
social huis
tuin socials
tuin socials


INTERIEURONTWERP APPARTEMENT NOORDERHAVEN ZUTPHEN

Twee jaar geleden ben ik gestart met het maken van een interieurontwerp voor een (destijds) nog te bouwen appartement aan de IJssel in Zutphen. De eigenaren twijfelden aan de afmetingen van de woonkamer en vroegen of ik o.a. inzichtelijk kon maken hoe de huiskamer eruit zou zien als we de 3e slaapkamer zouden opofferen. Daarna zijn we aan de slag gegaan met de lay-out, kleur en meubelplan.


 HET RESULTAAT

Om van het uitzicht over de stad en de IJssel te kunnen genieten staat zowel de eettafel als de bank zo geplaatst dat er vrij uitzicht is. De grote eettafel biedt plek aan minimaal 6 personen want gezellig met vrienden en familie borrelen stond hoog op het wensenlijstje. 

IMG_2451Y
IMG_2451Y
IMG_2468 x
IMG_2468 x

In de ruime keuken is een kookeiland geplaatst met 3 zitplekken gecreëerd. De apparaten zijn in de hoge achterwand geplaatst en de spoelbak in de koof. Het rek met verlichting breekt de ruimte tussen wonen en koken. De koof is omlijst met een iets donkerder tint groen dan de rest van de woonkamer. 

Het kleurplan is consequent doorgevoerd door het gehele appartement, dus ook de hal en de slaapkamers. De groene- en taupe kleuren komen sterker terug in de woonkamer en de donker oranje kleur in de slaapkamer. In de hal komt vrij weinig daglicht dus daar heb ik voor een lichte tint groen gekozen. 

VEEL WOONPLEZIER

Het was even geduld hebben om de oplevering af te wachten maar het resultaat mag er zijn. Een sfeervol en warm interieur met genoeg ruimte op de plakken waar je het meest vertoeft. Het fantastische uitzicht helpt natuurlijk ook enorm mee! 

Hartelijk dank voor de leuke samenwerking Marco en Henry!RENOVATIE VAKANTIEWONING ERMELO

Tussen de heidevelden in Ermelo staat dit vakantiehuisje op een kleinschalig park. Het huisje heeft een tijdje leeg gestaan en aan het interieur is sinds de oplevering in de jaren 70 van de vorige eeuw niets meer gedaan. De huidige eigenaren vroegen ons (Irene Brouwer Projects en mijzelf) of wij hen wilden 'ontzorgen' en dit leuke vakantiehuisje een nieuwe frisse look konden geven. Die uitdaging zijn wij uiteraard aangegaan.

DE OUDE SITUATIE

voor_1
voor_1
donkere deuren
donkere deuren
eethoek voor 1
eethoek voor 1
eethoek voor
eethoek voor

PLANNEN EN SCHETSEN

Het huisje moet vooral praktisch ingericht worden want hier geldt; elke centimeter telt! De bewoners willen er voornamelijk met zijn tweeën hier verblijven maar er moet ook een mogelijkheid zijn om hun kinderen en logees te ontvangen. Een stapelbed en een slaapbank zijn hier dan ook onmisbaar. De hal is klein maar jassen, tassen en laarzen moeten er hun plek vinden. Aan de ruime eettafel zal af en toe ook gewerkt worden dus deze kreeg veel ruimte. We hebben van het vakantiehuisje een 3D tekening gemaakt om inzichtelijk te maken wat er aangepast gaat worden en hoe de uiteindelijk sfeer zal worden. De voornaamste toevoeging wordt LICHT!

bad en slapkmr
bad en slapkmr
Schermafbeelding 2023-08-21 175214
Schermafbeelding 2023-08-21 175214
woonkamer 1
woonkamer 1
woonkamer
woonkamer

 AAN DE SLAG! SLOPEN EN WEER OPBOUWEN

Het wordt altijd eerst erger voordat het mooi wordt! De oude schouw is verwijderd, de hangkastjes boven het aanrecht, behang verwijderd, vinyl van de vloer getrokken en veel bruine deuren en meubels wit maken...


DUURZAAM EN SLIM INRICHTEN

Om binnen het budget te blijven en zoveel als mogelijk te hergebruiken hebben we de oude tafel hersteld en wit gemaakt. De oude stoelen hebben hun rugleuning verloren, zijn wit gelakt en vormen nu een bank tegen de keukenwand. Een paar stapelbare krukjes zorgen voor flexibele extra zitruimte. Vanaf de bank is er openheid naar de tuin en het groen van het park. Lange gordijnen zorgen voor een beschut gevoel op donkere avonden. De muren in de huiskamer zit wit gemaakt om zoveel mogelijk licht in huis te halen. We hebben gekozen voor een licht eiken vinylvloer. 

zithoek
zithoek
stoel eettafel slpk
stoel eettafel slpk
kijkje in slpkmer
kijkje in slpkmer
stoeltje
stoeltje
zicht op bank
zicht op bank
zicht vanuit keuken
zicht vanuit keuken

In de keuken zijn de hangende bovenkasten, die de openheid en doorzicht belemmerden, verwijderd. De bestaande keuken is beplakt met folie waardoor het een nieuwe look heeft gekregen. Ook hier veel schapjes en plankje om keukenspullen te kunnen opbergen. Ook hier is de kleur licht gehouden. het bruine aanrechtblad is wel met zwart 'gewrapt'.

c7517443-1bf7-4580-9032-c41c6783f2e6
c7517443-1bf7-4580-9032-c41c6783f2e6
f2eafeb5-44a0-44ce-b139-9a8a951d7f22
f2eafeb5-44a0-44ce-b139-9a8a951d7f22
keuken en zithoek
keuken en zithoek
keuken 2
keuken 2


In de slaapkamers is elke centimeter benut door ondiepe rails lang de muren te plaatsen waar kleding kan worden opgehangen en door opbergers te plaatsen die veel kwijt kunnen maar weinig ruimte innemen. Nieuwe matrassen, dekbedden en hoezen, en een frisse kleur groen op de muur doet ook wonderen om een frisse look te creëren.

4be88658-ebb6-4737-852d-7562710f790e
4be88658-ebb6-4737-852d-7562710f790e
slapkmr
slapkmr
PHOTO-2023-08-19-16-32-19
PHOTO-2023-08-19-16-32-19
kinderkamer
kinderkamer

HALOPLOSSINGEN

De hal is heel smal en ondiep maar daar wil je na een wandeling op de heide wel je jassen en schoenen kwijt. Ook hier hebben we 'platte' oplossingen gevonden door ondiepe schoenenkasten en kapstokken te plaatsen. 

hal
hal
hal 23
hal 23

 

TUIN EN TERRAS

Tenslotte hebben we de oude rotan stoelen en bank een tweede leven gegeven door ze te verplaatsen naar het buitenterras en de kussens te voorzien van een leuke hedendaagse print. De tuin is het volgende dat aangepakt zal worden maar het vakantiehuis is klaar voor jaren vakantieplezier!

IDYK9044
IDYK9044
tuin_1
tuin_1
uitzicht
uitzicht
tuin 3
tuin 3


INTERIEURONTWERP WARNSVELD

De bewoners van dit ruime hoekhuis in Warnsveld vroegen mijn hulp in om extra opbergruimte te creëren, met name voor het speelgoed van de beide zoons.  Ik heb een kastenwand met 2 werkplekken voor de kinderen gemaakt met aan de kamerkant drie hoge kasten met open vakken. Aan de keukenkant zijn twee kasten met de rug tegen elkaar, haaks op de muur geplaatst. Hierdoor wordt de eetkamer een beetje van de rest van de kamer afgescheiden en creëer je een onderbreking op de lange muur. 

3
3
Zicht vanuit de zithoek
Zicht vanuit de zithoek
2
2
3_4
3_4
4
4
PLATTEGROND_1
PLATTEGROND_1INTERIEURONTWERP ZUTPHEN

De nieuwe bewoners van dit, onder architectuur ontworpen, vrijstaande woonhuis wilden een complete make-over voor de woonkeuken op de begane grond en de huiskamer op de eerste verdieping. Het moodboard van de klant had veel kleur en een 'eclectische' stijl. We hebben een kleurpalet samengesteld met donkerrood, kobaltblauw en huidskleur die terugkomt in de keukenfronts. In de woonkeuken wordt de muur tussen de keuken en de gang vervangen door een glaswand. Hier wordt het plafond donkerrood geschilderd. Dit geeft een mooi effect in de hal. In de zitkamer wordt kleur op de haard en een deel van de zijwanden aangebracht. De bestaande blauwe banken worden aangevuld met poefjes en een extra bank. De functie van deze ruimte is tenslotte alleen zitten.....

Behang achter de zitbanken
Behang achter de zitbanken
Behang met grafische print
Behang met grafische print
huikamer
huikamer
Nieuwe glaswand met zicht op de gang
Nieuwe glaswand met zicht op de gang
plattegrond woonkamer
plattegrond woonkamer
plattegrond woonkeuken en hal
plattegrond woonkeuken en hal


INTERIEURONTWERP BRUMMEN

Voor een nieuw te bouwen woonhuis en kantoor mocht ik het complete interieurplan verzorgen en had daarbij de volle vrijheid en vertrouwen. De belangrijkste wens van de bewoners was dat er rust en eenheid gecreëerd moest worden.  Eyecatcher bij binnenkomst is de hoge hal met daarachter de overloop. Om de hoogte van de hal te benadrukken heb ik wandverlichting geplaatst en een opvallende hanglamp geplaatst die tevens de trapopgang verlicht. 

De balustrade is van glas gemaakt om de transparantie te behouden. Een voormalige slaapkamer is omgetoverd tot kleedkamer en de wanden zijn vervangen door glas om ook hier het geheel licht en luchtig te houden. Verder bevinden zich op de eerste verdieping bevinden zich de master bedroom-en suite, een 2e slaapkamer, 2e badkamer en toilet. 

De woonkamer op de begane grond is een open ruimte met gezellige zithoek bij de open haard, kookeiland, eethoek in de serre is een  afsluitbare tuinkamer waar het in alle seizoenen lekker vertoeven is. Via de technische ruimte en een lichte hal kom je in het kantoor waar een verdieping is aangebracht om het schuine dak en M3 zo optimaal te gebruiken. Hier bevinden zich een kleine pantry en een toilet. Energie neutraal door zonnepanelen, grondwater warmte terugwin installatie. Daarnaast zijn er diverse domotica oplossingen die o.a. verlichting, temperatuur en het sluiten en openen van de gordijnen regelen.

zicht vanuit serre met poef naar tuin
zicht vanuit serre met poef naar tuin
IMG_4133
IMG_4133
IMG_4132
IMG_4132
IMG_3289
IMG_3289
IMG_3385
IMG_3385
Aanbouw bij bestaande woning in Eefde

Aanbouw bij bestaande woning in Eefde

Riante uitbouw Bij een bestaand hoekhuis in Eefde werd ik gevraagd mee te kijken naar de inrichting, kleur en verlichting van de benedenverdieping. Een aannemer had al een tekening van de aanbouw en de uitbouw in de tuin in concept klaar. De wens was om het neutraal en voor praktisch te maken maar een vrouwelijke touch (in de voornamelijk mannenhuishouding) mocht zeker niet ontbreken. In de eetkamer (voormalige huiskamer) is nu veel meer ruimte die wordt gebruikt voor een riante houten ovale eettafel met 6 eetkamerstoelen in 3 verschillende kleuren uit het palet. Onder het raam komt een op maat gemaakte speel/werkplek voor de kinderen met opbergfunctie. De fronten worden in de kleuren uit het kleurconcept geschilderd. In de zitkamer is gekozen voor een neutrale, tijdloze kleur bank. De bestaande fauteuils zijn opnieuw bekleed in een sterke geel/oranje kleur om pit aan de ruimte toe te voegen. Een ovaal vloerkleed waarin alle kleuren van het palet terugkomen is de verbindende factor. KLEURPLAN: Ik heb hier gekozen voor een mix van zachte honingkleuren in de aanbouw overlopend naar poederkleuren in terra voor de uitbouw/zithoek. VERLICHTINGSPLAN: Boven de eettafel komen 2 diffuse hanglampen met zwart metaaldraad (FOSCARINI) die zowel naar het plafond als op het tafelblad gericht zijn. Oplevering week 50 2022


Aanbouw bij bestaand woonhuis in Dieren

Aanbouw bij bestaand woonhuis in Dieren

40M2 extra woonruimte Bij dit woonhuis uit het begin van de vorige eeuw is de bestaande uitbouw vervangen door een grotere, moderne en lichtere versie. De oude uitbouw was alleen via een deur bereikbaar en diende eigenlijk als bijkeuken. INTERIEURONTWERP: Voor het nieuwe ontwerp heb ik alle wensen van de bewoners kunnen realiseren: De uitbouw bij het huis betrekken zodat er veel meer bruikbare M2 beschikbaar zou komen. De keuken lichter maken en bij de tuin/loungeplek betrekken. De gewenste functies; een bijkeuken met ruimte voor wasmachine & droger, een speel/werkplek en een tuingerichte loungeplek hebben allemaal een plek gekregen in de nieuwe ruimte. Aan de beide zijkanten van de uitbouw heb ik een smal vertikaal raam geplaatst om zicht op de zij-tuin en het pad vanaf de straat te behouden. In de bestaande woonkamer werd tussen de vroegere schoorsteen en de eetkeuken een zwarte taatsdeur geplaatst om de lange ruimte te kunnen afsluiten en daardoor gezelliger te maken. KLEURPLAN: Ik heb een palet gekozen die van de voordeur tot aan de achterdeur doorloopt in dezelfde kleurtoon. Afgezwakte groenen en blauw in de huiskamer loopt over naar poeder roze in de eetkamer en keuken en krijgt een steeds donkerder toon in de (lichte) aanbouw. De togen tussen de keuken en de aanbouw kregen een lichte en een donkerder kleur om diepte te verkrijgen. VERLICHTINGSPLAN: In de hoge huiskamer worden moderne kroonluchters toegepast die diffuus licht verspreiden zodat het plafond én de vloer wordt aangelicht. In de aanbouw zorgen inbouwspots in het plafond en in het dak buiten voor de basisverlichting. TUINONTWERP: In het ontwerp ben ik uitgegaan van lange zichtlijnen naar de erfgrens achterin. Op die locatie wordt ook verlichting geplaatst om de diepte te benadrukken. In de bestaande tuinkamer wordt verlichting op de achterwand toegevoegd. Daarnaast wordt de bestaande groene omlijsting van de tuin aangelicht d.m.v. grondspots. Oplevering uitbouw Dec 2022, Tuin 2023

INTERIEURONTWERP ZUTPHEN

INTERIEURONTWERP ZUTPHEN

Verbouwing vakantiehuis Dit vakantiehuis in Zutphen heeft een rigoureuze verbouwing ondergaan. Na ruim 20 jaar was alles aan vervanging toe en was er behoefte aan een interieur die fris en neutraal was zodat het weer geruime tijd mee kan. De oude plavuizenvloer is vervangen door vloerverwarming met PVC vloer, er is een nieuwe keuken geplaatst, airco, een nieuw toilet, en een compleet nieuw interieur toegevoegd. KLEURPLAN; Het kleurpalet was neutraal; beige en taupe tinten met een blauwe touch in de meubelen en een vleugje lichtroze in de keuken en accessoires. VERLICHTINGSPLAN: In de huiskamer en keuken zijn opbouwrails en spots MIB van Nordlux toegepast. Deze lichten niet alleen de witte keukenkasten uit maar ook de vloer. De eigenaresse wil graag in de seizoenen gebruik maken van het mooie licht in de serre en daar de tafel naartoe kunnen verschuiven. Om dat te kunnen realiseren (en niet je hoofd aan de lamp te stoten) heb ik de hanglamp CERA van Nordux gebruikt die met een speciale applicator aan dezelfde rail kan worden bevestigd als de spots.

INTERIEURONTWERP ZUTPHEN Ons eigen huis uit 1911 is in de jaren '80 al eens grondig verbouwd en veel oude elementen zoals ornamenten, en suitedeuren en oude trappen zijn toen verwijderd. Des te meer reden om dit huis een moderne uitstraling te geven.>>> In de huiskamer zijn 2 grote lampenkappen opgehangen die de hoogte van de huiskamer benadrukken en voor goede algemene verlichting zorgen. In de compleet nieuwe keuken is het plafond teruggebracht naar de originele hoogte en een rek (met verlichting) opgehangen om de hoogte extra te benadrukken. Daarom zijn ook de kastfronten tot aan het plafond doorgezet. Op de eerste verdieping werd de badkamer compleets vernieuwd en op de zolderverdieping een 2e badkamer aangelegd (met hergebruik van bestaande materialen van de badkamer op de eerste verdieping). In het souterrain werd een op maat gemaakt bureau geplaatst om de lange maar smalle ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

INTERIEURONTWERP ZUTPHEN We willen alles NIEUW!! Dit stel heeft hun gezinswoning verkocht en gaan naar een appartement verhuizen. De meubelen gingen ook al een kwart eeuw mee dus alles moest nieuw! En als consument zie je dan door de bomen het bos niet meer. Het aanbod is enorm! Een hele leuke opdracht natuurlijk waarbij aan de indeling niets is veranderd maar de uitstraling weer op en top is!


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn