Portfolio

Tuinontwerp Voor een nieuw te bouwen woonhuis en kantoor mocht ik naast het interieur ook het tuinontwerp verzorgen. De bewoners wilden graag een mooie groene tuin met (in de toekomst) een zwembad en diverse grote terrassen waar ze met veel gasten uitgebreid zouden kunnen tafelen. Maar ook op alle momenten van de dag van de zon konden genieten. Door de grootte van de kavel moest het toch enigszins onderhoudsarm zijn. Daarnaast moest de serre het verlengstuk van het huis naar de tuin worden. Tenslotte was de wens om de enorme voortuin een koninklijke entree te geven maar tegelijkertijd redelijk onderhoudsarm. Vanuit de gemeente was er de eis om fruitbomen te herplanten. >>Allereerst werd een beregeningsinstallatie en voorbereiding voor het zwembad en de tuinverlichting aangelegd. De voortuin van ruim 46 meter lang kreeg een lang pad naar de straat, omzoomd door fruitbomen (de herplantingseis van de Gemeente) De gezamenlijke oprit met de buren werd doorgezet met een oprit naar de schuur en carport en 2 extra parkeerplaatsen. In de ruimte voor het kantoor is een bloembak gemetseld met een brede rand zodat hij ook als zitplek kan fungeren. Een breed bordes rondom het huis waarin een pad naar de voordeur en aan de achterzijde een breed en ruim terras. Hagen in diverse hoogtes zijn aangebracht om het doorzicht van de weg te belemmeren. In de achtertuin in een lange spiegelvijver met terras aangebracht.

Tuinontwerp Voor een vrijstaande, onder architectuur gebouwde, woning uit 1994. De tuin ligt aan 2 kanten van het huis en de zijkant wilde ik wat betrekken bij de rest. >>> Bij het huis is een overkapping geplaatst die (zonder dak) doorloopt over de vijver. Dit verbreedt de tuin optisch. . Om de hoogte van het huis te benadrukken zijn er 6 hoge en smal blijvende platanen geplant. Aan de zijkant van het huis is een lange spiegelvijver geplaatst Een overkapping, met buitenhaard, die doorloopt over de vijver maakt de tuin optisch breder en betrekt het terras meer bij de vijver. De borders zijn beplant met beplanting in diverse kleuren groen, grijs en bruin. Veel grassen en bodembedekkers zorgen dat het redelijk onderhoudsarm blijft,

Inspiratie sessie Voor een 're-styling' van een achtertuin in Warnsveld maakt ik een plan die de bewoners zelf (eventueel gefaseerd) uit konden voeren. Achterin de tuin werd een tweede terras gemaakt en tuinverlichting (die de tuin optisch langer laat lijken) werd aangebracht

Tuinontwerp Onze eigen achtertuin is gesitueerd op het westen en grenst aan een gezamenlijk grasveld dat met 5 andere buren wordt onderhouden. Het is een Jugendstil woonhuis uit 1911 en de tuin was ooit goed aangelegd maar was wat uit z'n fatsoen gegroeid. De tuin is alleen vanuit het souterrain en met een trap vanaf de veranda bereikbaar. We wilden graag meerdere terrassen om de gehele dag van de zon te kunnen genieten (schaduw is er in de veranda) en de tuin moest uiteraard passen bij de ouderdom van het huis en de perkachtige omgeving met oude bomen.>>>>> We hebben 3 terrassen gecreëerd. Één met een grote eethoek, daarnaast een kleinere met zonnebedden die op het zuiden is gericht en achter inde tuin aan de overzijde een klein terras waar we 's ochtends vroeg al een kop koffie inde zon kunnen drinken. Om de bestaande hoge bomen in de parkachtige omgeving en de paden aan te lichten werd laag volt verlichting aangebracht. In de perken werd zoveel mogelijk beplanting hergebruikt en enkele nieuwe struiken en meerstammige bomen aangeplant. De paden zijn voorzien van kleine kinderkopjes in Portugees hardsteen en de terrassen van een grote betontegel.

Voor een goed tuinontwerp ga je niet over één nacht ijs. Bedenk wat je uit je tuin wilt halen en wat er absoluut niet en wél in terug moet komen. Ik heb een handig hulpmiddel gemaakt waarmee je direct aan de slag kunt!

GRATIS TUINONTWERP STAPPENPLAN
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn