Waarom verkoopstyling?

Diverse trendrapporten laten zien dat de echte gekte in de huizenmarkt over is en een kentering zichtbaar wordt. Het zal dus steeds belangrijker worden hoe  een huis op Funda, sociale media en bij de bezichtigingen gepresenteerd wordt. 


Ik help met het succesvol verkopen van uw huis!
Een huis kopen voelt als een date. De eerste indruk is het allerbelangrijkste en kan je nooit meer overnieuw doen. Hoe voelt het huis? Ruikt het lekker? In de hal weet 90% van de (vrouwelijke) kijkers al of ze het huis gaan kopen of niet. Maar er zijn veel  meer redenen om te kiezen voor samenwerking met een verkoopstylist.

5 redenen om een vastgoedstylist in te huren

'Verkoopstyling...dat is toch de taak van een makelaar?'

Klopt! De makelaar zal je tips en aanwijzingen geven om je huis er zo optimaal uit te laten zien. Ik kan helpen met een verdiepingsslag of om de aanpassingen uit te voeren. Misschien verkoop je je huis wel via een huizen-veilingsite, marktplaats of een makelaarssite waar je zelf moet zorgen voor een op en top interieur, de verkoopfoto's en waar je ook zelf de bezichtigingen doet. Dan is het wel een geruststellend idee dat een specialist met je meekijkt.


Het belangrijkste is om te kijken naar je huis door de ogen van de potentiële koper.
En dat is voor huiseigenaren toch vaak wel moeilijk. Wat is je doelgroep? Gezinnen met kinderen of juist een starter? Die hebben verschillende woonwensen en daar zou je je huis op kunnen inrichten. Is de indeling logisch voor de doelgroep?
Welke indeling voelt prettig en past bij je doelgroep? Zijn er duidelijke zichtlijnen richting de ramen? Is de looproute vrij?


Kleurgebruik
Misschien is paars jouw lievelingskleur maar het kan kopers afschrikken als alle muren die kleur hebben. Een heftige kleur maakt niet alleen de ruimte optisch kleiner maar het zal potentiële kopers bemoeilijken zich in de ruimte te verplaatsen.


Interieur
Als kijker loop je door het huis en vraag je jezelf af; 'zie ik mijzelf hier wonen'? Teveel persoonlijke spullen zal afleiden om de mogelijkheden te zien die de ruimte biedt.


Een leeg huis verkoopt moeilijker
Het zal je misschien verbazen maar slechts 10% van de kijkers kan 'ergens doorheen' kijken en vindt het lastig te bepalen of er in de slaapkamer nog ruimte over is voor een bureau naast het bed. Een verkoopstylist kan je helpen met tijdelijke meubels en accessoires en het tot een sfeervol geheel te maken.


Exterieur
De eerste indruk is belangrijk dus ook de buitenkant moet uitnodigend zijn. Dus weg met die (stinkende) groene container!

Een huis kopen voelt als een eerste date. 

De eerste indruk is het allerbelangrijkste en kan je nooit meer overnieuw doen. Hoe voelt het huis? Ruikt het lekker? In de hal weet 90% al of ze het huis gaan kopen of niet. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor samenwerking met een verkoopstylist. Hieronder zie je drie opties. Zit jou optie er niet bij? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.


WERKWIJZE EN KOSTEN

2-uur durende Verkoopstyling sessie met actielijst €179.-

We maken samen een uitgebreide ronde door het huis en de tuin en kijken daarbij door de ogen van de beoogde koper; Wat zijn de pluspunten van het huis die we willen benadrukken? Is de huidige indeling van de ruimte en de plaatsing van de meubelen logisch? Kan er iets opgeruimd worden? Gerepareerd? Met de actielijst die daaruit voortkomt ga je zelf aan de slag. Een paar dagen voordat de fotograaf komt ontvang je nog een checklist om te zorgen dat alles er tiptop uitziet!


Verkoopstyling op locatie (Prijs op aanvraag)
Na het maken van de actielijst ga ik aan de slag. Dit kan betekenen dat er een muur in een meer neutrale kleur wordt gesausd, nieuwe gordijnen worden opgehangen en accessoires in moderne kleuren worden toegevoegd zodat het interieur een eenheid wordt. Alle actiepunten worden aangepakt zodat het huis klaar is voor de foto en bezichtigingen. Lekker hands-on! Als je zelf wilt verkopen kan ik zelfs de bezichtigingen voor je doen!


Verkoop en Verhuur-klaar maken (Prijs op aanvraag)
Wil je helemaal ontzorgd worden dan regel ik alles en is het huis klaar voordat de fotograaf komt en de bezichtigingen beginnen. In het geval van verouderde meubelen of een leegstaand pand kan ik voor de gehele doorlooptijd van de verkoop tijdelijke meubelen, stoffering en decoratie verzorgen. Dat
smoelt tenslotte altijd wat beter dan een lege woning. Woon of verhuur-klaar maken van (vakantie)-woningen in binnen en buitenland behoort ook tot de mogelijkheden. Dit houdt o.a. in het wassen en stomen van beddengoed en textiel, een update van het interieur, decoratie en stoffering. Maar ik zorg natuurlijk ook dat het juiste aantal messen, vorken en glazen weer in de kast staan! Kun jij lekker van je vakantie genieten!

3D SketchUp tekening (Prijs op aanvraag) 

Voor woningen die gedateerd ogen, leeg worden opgeleverd en/of drastisch verbouwd moeten worden kan ik een 3D toekomstbeeld leveren, uiteraard passend bij de beoogde doelgroep. HUIS ALS MODELWONING. Het huis moet worden ingericht voor de potentiële doelgroep. In onderstaand voorbeeld zie je een vakantiewoning die een opfrisser nodig had. Soms betekent dit een ander kleurtje op de muur, of het behang met Disney-print verwijderen en persoonlijke spullen weghalen (de potentiële koper wil tenslotte zichzélf in het huis zien zitten). In het voorbeeld van deze vakantiewoning werden de bestaande meubelen zoveel mogelijk hergebruikt, het headboard opnieuw bekleed en één accentkleur toegevoegd met woontextiel en accessoires, consequent door het hele huis en terras. 

Juist de eerste indruk is belangrijk; een goed onderhouden tuin (geen onkruid bij de voordeur) en kleine gebreken die zijn verholpen. Iets rigoureuzer aanpakken is soms ook nodig. Niet iedereen kan 'er doorheen kijken'. 

AAN DE SLAG! Ik kan helpen door een snelle inventarisatie én een inschatting van de kosten te maken om de woning voor de doelgroep aantrekkelijk te maken. Met mijn 'to do' lijstje ga ik samen met de huidige bewoner aan de slag of we vinden samen een andere oplossing. LEKKER HANDS ON!!OFFERTE AANVRAGEN

 

info@consells.nl | 06-21895301 | Deventerweg 49, 7203 AD Zutphen | KvK 81288654 | BTW ID NL003560212B78
privacy statement     |       Algemene Voorwaarden


 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn