Waarom verkoopstyling? Diverse trendrapporten laten zien dat de echte gekte in de huizenmarkt over is en een kentering zichtbaar wordt. Het zal dus steeds belangrijker worden hoe  een huis op Funda, sociale media en bij de bezichtigingen gepresenteerd wordt.
Ik help met het succesvol verkopen van uw huis!

Een huis kopen voelt als een date De eerste indruk is het allerbelangrijkste en kan je nooit meer overnieuw doen. Hoe voelt het huis? Ruikt het lekker? In de hal weet 90% van de (vrouwelijke) kijkers al of ze het huis gaan kopen of niet. Maar er zijn veel  meer redenen om te kiezen voor samenwerking met een verkoopstylist.

'Verkoopstyling...dat is toch de taak van een makelaar?' Klopt! De makelaar zal je tips en aanwijzingen geven om je huis er zo optimaal uit te laten zien. Ik kan helpen met een verdiepingsslag of om de aanpassingen uit te voeren. Misschien verkoop je je huis wel via een huizen-veilingsite, marktplaats of een makelaarssite waar je zelf moet zorgen voor een op en top interieur, de verkoopfoto's en waar je ook zelf de bezichtigingen doet. Dan is het wel een geruststellend idee dat een specialist met je meekijkt.

Het belangrijkste is om te kijken naar je huis door de ogen van de potentiële koper. En dat is voor huiseigenaren toch vaak wel moeilijk. Wat is je doelgroep? Gezinnen met kinderen of juist een starter? Die hebben verschillende woonwensen en daar zou je je huis op kunnen inrichten. Is de indeling logisch voor de doelgroep? Welke indeling voelt prettig en past bij je doelgroep? Zijn er duidelijke zichtlijnen richting de ramen? Is de looproute vrij? Als kijker loop je door het huis en vraag je jezelf af; 'zie ik mijzelf hier wonen'? Teveel persoonlijke spullen zal afleiden om de mogelijkheden te zien die de ruimte biedt.

Kleurgebruik Misschien is paars jouw lievelingskleur maar het kan kopers afschrikken als alle muren die kleur hebben. Een heftige kleur maakt niet alleen de ruimte optisch kleiner maar het zal potentiële kopers bemoeilijken zich in de ruimte te verplaatsen.

Een leeg huis verkoopt moeilijker Het zal je misschien verbazen maar slechts 10% van de kijkers kan 'ergens doorheen' kijken en vindt het lastig te bepalen of er in de slaapkamer nog ruimte over is voor een bureau naast het bed. Een verkoopstylist kan je helpen met tijdelijke meubels en accessoires en het tot een sfeervol geheel te maken.

Exterieur De eerste indruk is belangrijk dus ook de buitenkant moet uitnodigend zijn. Dus weg met die (stinkende) groene container en fietsen. Groepeer alle plantpotten en zet de tuinmeubelen buiten, ook al is het hartje winter. Zet een bloeiende plant bij de voordeur als een welkom.

MIJN WERKWIJZE  We maken samen een uitgebreide ronde door het huis en de tuin en kijken daarbij door de ogen van de beoogde koper; Wat zijn de pluspunten van het huis die we willen benadrukken?  Is de huidige indeling van de ruimte en de  plaatsing van de meubelen logisch? Kan er iets opgeruimd worden? Gerepareerd? 
Met de actielijst die daaruit voortkomt ga je zelf aan de slag. Een paar dagen voordat de fotograaf komt ontvang je nog een checklist om te zorgen dat alles er tiptop uitziet!  Download de checklist hier:

Verkoopstyling Checklist

Portfolio

Verkoopstyling monument Zutphen

Verkoopstyling monument Zutphen

Verkoopstyling Monumentaal Herenhuis in Voor dit fantastische Rijksmonumentale huis in het centrum van de oude Hanzestad Zutphen werd ik gevraagd enkele ruimtes aan te kleden zodat de functies slapen en werken duidelijker zouden worden voor de potentiële kopers. In de fraaie ruimte onder de balken zijn twee bureaus toegevoegd die uitkijken op de fraaie binnentuin. In de huidige werkkamer is een 2-persoonsbed toegevoegd om kijkers te laten zien dat deze ruimte voor meerder doeleinden geschikt is. https://vanderchijsmakelaardij.nl/oudewand-25-zutphen/

Verkoop-klaar maken woning

Verkoop-klaar maken woning

De kunst van het weglaten! Als je je huis te koop zet wil je natuurlijk goed voor de dag komen. De foto’s moeten de potentiële kopers niet afleiden. Het gaat om de zichtlijnen, de loop- & bewegingsruimte en het uitzicht. Ik kan je daar bij helpen door als een neutrale kijker naar je huis te kijken. Je kunt zelf al wel vast beginnen door de volgende simpele oefening te doen; Maak een foto met je telefoon van de ruimte. Haal daarna alles weg wat op de foto afleidt en kleiner is dan een vuist. Alles wat niets toevoegt aan de ruimte moet je echt weghalen. Zie enkele voorbeelden op bijgaande foto’s. ps: Dit huis in Zutphen/Leesten-west komt binnenkort in de verkoop!

Styling Serre

Styling Serre

Dit net gebouwde woonhuis in het buitengebied is helemaal áf, op de serre na! Deze ruimte voelde niet als een onderdeel van het huis en miste warmte. Ik heb een voorstel gemaakt voor de styling van deze mooie ruimte die meer aansluit bij de rest van het interieur (een ontwerp die al eerder mocht verzorgen). Daarnaast vond ik het ook belangrijk dat het buiten/binnen gevoel duidelijker zou worden. Een tuinkamer die connectie maakt met de tuin. Vakantiegevoel thuis. De styling hebben we in 1 dagdeel uitgevoerd. Eerst shoppen bij 2 woonwinkels en daarna ter plekke de serre ingericht. Lekker hands-on, daar houd ik van!

Styling Appartement Marbella

Styling Appartement Marbella

Vastgoed Styling Vlak bij Marbella in Andalusië ligt dit, bij aankoop ietwat uitgeleefde, appartement met 2 slaap- en 2 badkamers. In Spanje is het gebruikelijk om bij verkoop de bestaande meubelen bij de koop over te nemen. De uitdaging was om deze zoveel mogelijk te hergebruiken maar toch een nieuwe moderne sfeer neer te zetten. >>>Op het terras is een 'Marokkaans' aandoend hoekje gecreëerd van de bestaande lounge set waaraan veel Perzische kussens zijn toegevoegd, gemaakt van 2e hands vloerkleden. In de huiskamer is een nieuwe eethoek met stoelen geplaatst en bij de bestaande bank en wit gebeitste kastjes is een roodbruin kleed toegevoegd. Deze kleur is als steunkleur door het gehele appartement toegevoegd om eenheid te creëren. Nieuw textiel en accessoires geven de beide slaapkamers en de keuken weer een frisse uitstraling. Binnen een week was dit appartement weer schoon, inboedel en huisraad weer up-to-date gebracht en klaar om er zelf een heerlijke vakantie te hebben of te verhuren. (appartement is te huur via www.casalajoya.nl)

Aanpassing Vakantiehuis Spanje

Aanpassing Vakantiehuis Spanje

Op het dakterras van een vakantiewoning in Zuid-Spanje waren een paar kleine aanpassingen nodig om 's winters lekker in de 2e keuken te keuken zitten onder het glas en zomers beschut tussen de planten en zonnescherm. Daarnaast werd er nog een lekkere loungeplek toegevoegd. Laat de vakantie maar beginnen!


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn